محافظ برق عمدتاً به صورت یک یا چند راهی می باشد که در بخش ورودی جریان برق به وسیله برقی مورد نظر متصل می شود. محافظ های برقی به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که قادرند میزان استاندارد برق مورد نیاز وسیله برقی را تشخیص داده و به همان اندازه جریان برق را به وسیله منتقل کنند. هر وسیله ای که منبع انرژی آن برق شهری است نیازمند مقدار معینی از جریان الکتریکی می باشد، از این رو محافظ برق نیز دارای انواع بسیار گوناگونی است که هر کدام مخصوص به وسیله ی برقیِ مشخصی تولید شده اند.محافظ برق از اجزای مختلف همچون کانکتور برق ، ترمینال و ... تشکیل شده است که وظیفه حفاظت از دستگاه ها را بر عهده دارد. درباره ترمینال برق چیست بیشتر بخوانید.
انواع محافظ برق
به دلیل تنوع بالا در دستگاه های برقی و فراوانی برند های تولید کننده ی دستگاه محافظ برق، انواع گوناگونی از آن را می توان در بازار یافت و تهیه کرد. در ادامه ی متن به جهت آشنایی با انواع محافظ برق، 15 نوع از آن را به همراه مشخصات هر کدام، آورده ایم که دانستن آن ها خالی از لطف نیست:
1. محافظ برق SM 100: مناسب برای انواع دستگاه هایی است که دارای دو شاخه و سه شاخه هستند.
2. محافظ برق مدل XMCXB01QM: این نوع از محافظ های برق سه پریزه بوده و امکاناتی نظیر شارژر اختصاصی برای موبایل را هم دارند.
3. محافظ برق مدل P156S: برای دستگاه هایی نظیر یخچال و فریزر بسیار مناسب اند.
4. محافظ برق مدل PE5205: هر یک از پریز های این سازه دارای کلید مخصوص به روشن و خاموش کردن است.
5. محافظ برق مدل Venus: زیبایی و استحکام بالای این مدل باعث شده از آن عمدتاً برای کامپیوتر و در کنار میز کامپیوتر استفاده شود. پیشنهاد می شود درباره استابلایزر برق چیست و چه تفاوتی با محافظ برق دارد بیشتر بخوانید.
6. محافظ برق مدل KT_168: تنها دارای یک پریز می باشد.
7. محافظ برق مدل پرنسس: با این که دارای سه راه مجزاست، اما کمترین فضای ممکن را اشغال می کند.
8. محافظ برق مدل PE5141: دارای سیم کابلی طولانی است که به وسیله ی قسمت قرقره مانندی که دارد باز و بسته می شود.
9. محافظ برق مدل p101: قابلیت حمل آسان و کم جا بودن آن همواره مورد توجه است.
10. محافظ برق مدل رامونا M121: شرکت های تولید کننده ی این مدل از دستگاه محافظ های برق آن را با استفاده از زیباترین طرح ها تولید می کنند.
11. محافظ برق مدل PE2060: این مورد از انواع دستگاه های محافظ برق دارای ۹ جایگاه دو شاخه است، از این رو برای مکان هایی که وسایل برقی متعددی دارند، بسیار مناسب است.
12. محافظ برق مدل PE5141: قیمت ارزان و تعداد پریز های متعدد آن همواره مورد توجه تقاضا کنندگان می باشد.
13. محافظ برق مدل A10: این مدل بر خلاف بازدهی و کارایی بالایی که دارد از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار است.
14. محافظ برق مدل SC3604 : این مدل نیز دارای سه پریز دو شاخه و سه شاخه است.
15. محافظ برق مدل M117: از این مدل عمدتاً برای وسیله هایی چون پکیج، کامپیوتر، لوازم صوتی تصویری و ... استفاده می شود.
تمام مدل های فوق توسط انواع برند های ایرانی و خارجی تولید می شوند که همواره در راستای انتخاب یک برند معتبرمنجر به سردرگمی خریدار در زمان خرید، می شوند.
ساخت محافظ برق
تا این قسمت از مقاله دانستیم محافظ برق چیست و با انواع محافظ برق بیشتر آشنا شدیم. قبلا هم که مفصلا در مورد انواع ترمینال برق صنعتی گفته ایم. حال لازم است در مورد تولید محافظ برق نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید. در این قسمت از مقاله میخواهیم به توضیح در مورد ساخت محافظ برق بپردازیم. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد اینکه محافظ برق چیست کسب کنید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
بهطور کلی ساخت محافظ برق چهار مرحله دارد که در ادامه به بیان هر یک از این مراحل میپردازیم و اطلاعات بیشتری در مورد هر یک از این مراحل کسب میکنیم.
- طراحی مدار
- تولید برد
- قاب پلاستیکی
- بستهبندی نهایی
نخستین مرحله برای ساخت انواع محافظ برق طراحی مدار و پس از آن طراحی برد است. قبل از هر کاری باید مدل و نوع مداری را که قصد تولید آن را دارید، تعیین کنید. به عنوان مثال قصد طراحی یک محافظ برق خانگی را دارید یا یک محافظ برق صنعتی سه فاز. بعد از اینکه با توجه به کاربرد مورد انتظار از محافظ برق نوع و مدل آن مشخص شد، نوبت طراحی و ساخت برد است.
بعد از گذر از این مراحل برای تولید محافظ برق نوبت قاب پلاستیکی است. بعد از اینکه مراحل طراحی و ساخت برد به پایان رسید، قبل از ورود محافظ برق به مرحله تولید باید قاب پلاستیکی مناسب آن را طراحی کرد. طراحی قاب پلاستیکی به این منظور است که قبل از تولید اگر مشکلی در طراحی وجود دارد آن را رفع کنیم. برای قاب پلاستیکی استفاده شده برای تولید محافظ برق دو گزینه روبرو دارید. اولین راه این است که از قابهای پلاستیکی آماده و موجود در بازار استفاده کنید. استفاده از قاب پلاستیک آماده بیشتر در مواردی توصیه میشود که بازار فروش ثابتی ندارید. در این صورت تولید انبوه درست نیست و بهترین راه استفاده از قابهای پلاستیکی آماده موجود در بازار است.
راه دوم هم قالبسازی برای محافظ برق تولید شده است. بعد از اطمینان از بازار فروش و نیاز به تولید انبوه بهتر است اقدام به تولید قاب پلاستیکی مناسب محافظ برق تولیدی خود کنید.
مراحل تولید مدار محافظ ولتاژ ( برق)
برای دانستن بیشتر در مورد این موضوع که محافظ برق چیست میخواهیم به توضیح در مورد مراحل تولید مدار محافظ ولتاژ ( برق) نیز بپردازیم. تولید مدار محافظ ولتاژ شامل سه مرحله است.
- چاپ برد محافظ ولتاژ
- تأمین قطعات لازم برای محافظ ولتاژ
- مونتاژ قطعات محافظ ولتاژ
چاپ برد محافظ ولتاژ:
نخستین مرحله برای تولید مدار محافظ ولتاژ چاپ برد الکترونیکی است. بعد از این مرحله فایل نهایی وارد پروسه تولید میشود.
تأمین قطعات لازم برای محافظ ولتاژ
قطعات تشکیل دهنده برد محافظ برق عبارتاند از: رله مکانیکی، ای سی، دیود، خازن پلیاستر، مقاومت، فیوز، ترانزیستور و led. قطعات گفته شده در دو مدل smd و dip در بازار موجود هستند. لازم به یادآوری است که بازار قطعات الکترونیکی به سمت استفاده از قطعات smd میرود. بنابراین اگر قصد تولید محافظ ولتاژ را دارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از قطعات smd است. درباره رله چیست بخوانید.
مونتاژ قطعات محافظ ولتاژ
بعد از اینکه قطعات لازم برای محافظ ولتاژ تأمین شد، نوبت به مونتاژ قطعات روی مدار میرسد. مونتاژ قطعات الکترونیکی بر روی مدار به دو صورت دستی و اتومات انجام میشود که انتخاب نوع مونتاژ قطعات بر روی مدار بستگی به نوع قطعات انتخاب شده دارد. اگر از قطعات dip استفاده کردهاید باید بدانید که مونتاژ قطعات dip بر روی مدار به صورت دستی انجام میشود. مونتاژ قطعات smd بر روی مدار بهصورت اتومات انجام میشود.
مرحله پایانی که میتوان گفت نقش زیادی هم در فروش محصول تولید شده دارد، بسته بندی نهایی قطعات تولید شده است. از آنجایی که نخستین قسمت محصول که مشتری آن را مشاهده میکند بستهبندی آن است، داشتن یک بستهبندی باکیفیت و جذاب میتواند در جذب مشتری بیشتر مؤثر باشد.
ویژگی انواع محافظ برق با برند های برتر
- تولید کالا با استفاده از باکیفیت ترین متریال هایی که مناسب برای تولید انواع محافظ های برق هستند.
- از استاندارد ترین و اصولی ترین متد های تولید پیروی می کند.
- کاردان ترین و ماهر ترین افراد متخصص در این حوزه را به استخدام گرفته شده.
- بهترین خدمات پس از فروش را به خریداران خود ارائه می دهد، به گونه ای که خریداران می توانند در صورت بروز هر گونه مشکلی در اولین فرصت با کارشناسان تماس گرفته و مشکل خود را به نحو احسن حل نمایند.
- رضایتمندانه ترین گواهی نامه های معتبر گارانتی در راستای تضمین کیفیت انواع محصولات خود ارائه می دهند.
- در سطح کشور نمایندگی ها و مراکز فروش محافظ برق را می توان به وفور یافت، از این رو تقاضا کنندگان مستقر در سر تا سر کشور امکان خرید آن را دارند.
- افراد می توانند با بهره مندی از وجود وب سایت های اینترنتی خرید انواع مدل محافظ های برق برند را در کمترین زمان به خرید بپردازند.
- تنوع و تعدد انواع محافظ های برق تولید شده توسط برترین برندها بسیار بالاست به صورتی که قادر به رفع نیاز تمام تقاضا کنندگان این حوزه است.
- قیمت محافظ برق با توجه به کیفیت بالایی که دارد کاملاً منطقی و مناسب است. افراد می توانند از قیمت محافظ برق به صورت کاملاً دقیق و به روز در انواع وب سایت های فروش آن، مطلع شوند.
محافظ های برق تولید شده توسط برترین برندها دارای چه مدل هایی است؟
اگر می خواهید با مدل های انواع محافظ های برق آشنا شوید، موارد پایین را مطالعه نمایید:
- محافظ مخصوص کولر گازی: محافظ هایی که برای کولر گازی تولید شده اند، به صورت بی سیم و تک راه هستند.
- محافظ های ویژه برای یخچال و فریزر: محافظ های برقی که به طور ویژه برای یخچال و فریزر تولید شده اند دارای مدل هایی چون دو پریزه و سه پریزه هستند.
- محافظ پکیج دیواری: محافظ پکیج دیواری عمدتاً توسط برند های بسیار محدودی تولید شده است که هر کدام از آنها را می توان به عنوان اولین و بهترین برند های تولید کننده ی نمونه های باکیفیت آن در خاورمیانه، معرفی نمود.
- محافظ های برق عمومی: این نوع از محافظ های برق به گونه ای طراحی و تولید شده اند که مناسب برای وسیله ها و دستگاه های برقی متعدد و متنوعی هستند. محافظ های برق عمومی را می توان در انواع و اقسام مدل ها نظیر تک پریزه، دو پریزه، چند پریزه و با انواع امکانات جانبی در بازار یافت.
برخی از سوالات متداول
1. مراحل تولید محافظ برق چیست؟
بهطور کلی ساخت محافظ برق چهار مرحله دارد: طراحی مدار - تولید برد - قاب پلاستیکی - بستهبندی نهایی.
2. انواع محافظ برق کدام است؟
1. محافظ برق SM 100: مناسب برای انواع دستگاه هایی است که دارای دو شاخه و سه شاخه هستند 2. محافظ برق مدل XMCXB01QM: این نوع از محافظ های برق سه پریزه بوده و امکاناتی نظیر شارژر اختصاصی برای موبایل را هم دارند و ...