همه چیز در مورد تعمیر محافظ برق ساختمان
قبل از اینکه اقدام به تعمیر محافظ ولتاژ کنید ابتدا بایستی بدانید خرابی دستگاه مربوط به کدام قسمت آن است. به دلیل مشکلات به وجود آمده در قطعات و قسمتهای مختلف محافظ برق گاهی این دستگاه از کار میافتد. ابتدا با مشکلات مربوط به محافظ برق آشنا شوید و در نتیجه به نحوه تعمیر محافظ برق بپردازید.
اگر میخواهید درمورد استابلایزر برق بیشتر بدانیدبه شما پیشنهاد می کنیم مقاله استابلایزر چیست را مطالعه کنید.
اگر در مورد هرتز و فرکانس اطلاعاتی ندارید، مقاله هرتز در برق چیست را از دست ندهید.
- کارنکردن محافظ برق
از مهمترین خرابیهای مربوط به دستگاه کارنکردن آن است. در واقع بهصورت ناگهانی محافظ برق از کار میافتد که این مسئله تحتتأثیر خرابی قطعات مختلف محافظ برق رخ میدهد. خرابی رله بهعنوان مهمترین عامل ازکارافتادن این دستگاه خواهد بود که تحتتأثیر عملکرد زیاد محافظ برق آسیب میبیند. در چنین شرایطی باید دوشاخه برق را نیز چک کنید و از قطع نبودن آن مطمئن باشید. حتی سالمبودن پریز برق نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد. اگر آی سی و برد مدار نیز آسیبدیده باشند، محافظ برق از کار میافتد. درصورتیکه هر یک از این قطعات سوخته باشند، باید سریعاً اقدام به تعویض یا تعمیر محافظ برق کنید.
اگر میخواهید بیشتر در مورد کنتاکتور خازنی بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کنتاکتور خازنی چیست را مطالعه کنید.
- ثابت ماندن چراغ قرمز
روی دستگاه محافظ برق چراغهای سبز، قرمز و زرد برای نمایش حالتهای مختلف دستگاه وجود دارد. در بسیاری از مواقع چراغقرمز به حالت ثابت روشن باقی میماند این مشکل نیز تحتتأثیر خرابی اتصالات بین قطعات و برد دستگاه به وجود میآید. حتی اگر آی سی نیز آسیبدیده باشد باید سریعاً اقدام به تعویض آن کنید. سوختن ترانزیستور تقویتکننده نیز مهمترین عامل روشن ماندن چراغقرمز است که باید سریعاً تعویض شود. اگر تمامی این قطعات را چک کردید و متوجه شدید سالم هستند، پایههای قلعه کاری شده را مورد بررسی قرار دهید.
در غیر این صورت قطعاً الایدی سبز از مدار خارج شده و باید پایههای الایدی تعمیر شوند. در صورت داشتن تخصص کافی خود اقدام به تعمیر محافظ برق میکنید و نیازی به تکنسینهای حرفهای و پرداخت هزینههای اضافی بابت دستمزد آنها نیست.
محافظ برق ساختمان بهعنوان یک دستگاه الکترونیکی محافظتی باید بهدرستی نگهداری شود، در غیر این صورت آسیب میبیند. در آموزش تعمیر محافظ برق به صفر تا صد نکات مهم اشاره میشود تا شما عزیزان بتوانید مشکل موردنظر را بهراحتی بررسی کنید.
چشمکزدن مدام چراغقرمز
در بسیاری از مواقع نیز چراغقرمز بهصورت مداوم در حال چشمکزدن است. چنانچه چنین حالتی را مشاهده کردید باید مطمئن شوید میزان ولتاژ ورودی کمتر از حد نرمال نیست. حتی خرابی قطعاتی نظیر خازن پلیاستر، آی سی مدار خازن الکترولیت و یا دیود مدار مواردی هستند که باعث میشوند چراغقرمز مدام روشن و خاموش شود.
- خاموش شدن تمامی چراغ ها پس از چراغ زرد
اگر متوجه شدید که پس از روشنشدن چراغ زرد، دیگر چراغها بهخودیخود خاموش میشوند باید الایدی سبز را بررسی کنید. اگر الایدی سبز سوخته باشد چنین حالتی به وجود میآید، البته خرابی بوئین نیز روی این نکته تأثیر میگذارد. آی سی مدار را بررسی کنید و اگر از سالمبودن آن مطمئن هستید، پایههای الایدی سولفات شده باید تعویض شوند.
اگرمیخواهید در مورد رایزر برق ساختمان بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله انواع رایزر ساختمان را مطالعه کنید.
- قرمز شدن مجدد چراغ پس از سبز شدن چراغ
گاهی بعد از اینکه چراغسبز روشن میشود، بلافاصله پس از آن چراغقرمز نیز بهصورت خودکار روشن خواهد شد. بهتر است ابتدا خازن پلیاستر را مورد بررسی قرار دهید، زیرا ضعیفشدن این خازن باعث میشود تا چراغقرمز در هر حالتی روشن بماند. خرابی بوئین رله نیز باعث روشنشدن چراغقرمز میشود که باید اقدام به تعمیر محافظ برق کنید. حتی اگر برد الکترونیکی اتصال داشته باشد و تحتتأثیر خرابی الکترولیت نیز چراغقرمز پس از چراغسبز روشن میماند.
نکات مهم انتخاب بهترین محافظ برق ساختمان
محافظ ولتاژ ساختمان در مقایسه با محافظ برق یخچال، کولرگازی، تلویزیون و غیره تفاوتهای بسیار زیادی دارد. هر یک از انواع محافظ برق ممکن است آسیب ببیند و در صورت مقرونبهصرفه بودم، اقدام به تعمیر محافظ برق میکنیم. گاهی تعویض محافظ مقرونبهصرفهتر از تعمیر آن خواهد بود، در چنین مواقعی میتوان با خرید یک محافظ باکیفیت در هزینهها صرفهجویی کرد.
بسیاری از افراد ترجیح میدهند اقدام به تعمیر کنند و در این صورت باید اطلاعاتی دررابطهبا صفر تا صد تعمیر این دستگاه الکترونیکی بیاموزند. هدف از آموزش تعمیر محافظ برق صرفهجویی در هزینهها است. اگر شما بتوانید در صورت یادگیری مراحل تعمیر محافظ برق خود را تعمیر کنید، دیگر نیازی به خرید یک محافظ جدید نیست. اگر هنگام خرید با رعایت نکات مهم بهترین محافظ برق را انتخاب کنید، قطعاً عملکرد بهتری خواهند داشت.
- توان خروجی
تمامی انواع محافظ برق یک توان خروجی مشخصی دارند که با واحد ولتآمپر نمایش داده میشود. بهتناسب نوع نیاز خود حتماً باید به وات توجه کنید تا محافظ در برابر نوسانات به وجود آمده بتواند از وسایل الکترونیکی محافظت نماید.
- تعداد و نوع پریزها
تمامی انواع محافظ برق بر اساس نوع کاربرد خود دارای تعداد پریزهای مختلفی هستند. چرا که باید لوازم الکترونیکی مختلفی را جهت محافظت در برابر نوسانات ولتاژ به آن اتصال دهید. برخلاف محافظهای نظیر محافظ برق لوازم صوتی و تصویری، محافظ برق ساختمان تنها دارای یک پریز است. جنس تیغههای پریز برق نیز باید مقاومت و کیفیت خوبی در برابر حرارت داشته باشند.
اگر میخواهید فتوسل نصب کنید، در مقاله آموزش نصب فتوسل با نصب انواع سه سیم و چهار سیم آن آشنا شوید.
چند نکته مهم در رابطه با بهترین محافظ برق
تنها آشنایی با نحوه تعمیر محافظ برق مهم نیست، بلکه راهنمای خرید نیز موردتوجه است. اگر شما هنگام خرید بتوانید با رعایت نکات مهم بهترین محافظه برق را تهیه کنید، پس قطعاً مقاومت و طول عمر بالاتری خواهد داشت.
- جنس و کیفیت بدنه
آنچه باعث مقاومت و ایمنی بیشتر محافظ برق میشود، جنس و کیفیت بدنه آن است. تمامی انواع محافظ برق از جنس بدنه پلاستیکی تولید میشود که از پلاستیک abs با مقاومت حرارتی بالا برای تولید آن استفاده میکنند. این پلاستیک در برابر حرارت، مقاومت بسیار بالایی دارد و برای دسترسی به بهترین کیفیت آن حتماً بهترین برند بازار را در نظر بگیرید.
اگر میخواهید بدانید فیوز مینیاتوری چیست پس به شما پیشنهاد می کنیم مقاله انواع فیوز مینیاتوری را مطالعه کنید.
- طول کابل
از مهمترین فاکتورهایی که باید حتماً آن را در نظر بگیرید، طول کابل محافظ برق است. هر یک از انواع محافظ برق در مدلهای مختلف با طول کابل یک تا پنجمتری در بازار وجود دارد. سعی کنید بهتناسب نوع نیاز خود یک محافظ را با طول کابل مناسب بخرید که جابهجایی آن نیز راحتتر باشد.
جمع بندی
این روزها در تمام خانهها و محیط های صنعتی از محصولات الکتریکی مختلفی استفاده میشود. همه میدانیم که همیشه این وسایل در معرض آسیب هستند و به همین دلیل استفاده از محافظ یک ضرورت محسوب میشود. محافظ برق این روزها یک وسیله بسیار حیاتی بهحساب میآید و ما در این مطلب در مورد تعمیر محافظ برق مطالبی را به شما ارائه دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ما در سایت ونوس در تماس باشید.